- Lielā katlā virs vidēji lielas liesmas sakarsē eļļu.
- Maisot apcep desu līdz šķēlītes smuki sabrūnējušas.
- Pievieno dārzeņus (burkānus, papriku, sīpolu, čili, ķiploku) un maisot turpina cept, līdz dārzeņi atmaiguši –
- apmēram 10 minūtes.
- Pievieno paprikas un čili pulveri, maisot brīdi turpina karsēt. Iemaisa tomātu pastu, tad tomātus.
- Pievieno buljonu, uzvāra, samazina liesmu, uzliek vāku un lēnām vāra apmēram 20 minūtes
- – līdz dārzeņi mīksti.
- Pievieno garneles, oregano un timiānu, un turpina vārīt apmēram 3 minūtes. Pievieno pētersīļus, pēc garšas pievieno citrona sulu sāli un piparus.
- Pirms baudīšanas ļauj ievilkties vismaz pusstundu.