• Kreolu virtuves klasika. Gumbo

    Zupas
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    15. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Gumbo
    Foto: Ieva Andersone
    Gumbo
    Pasakaina, aromātiska zupa, ko tradicionāli vāra ASV dienvidos. Tā ir bieza un bagātīga, un iederēsies gan svētku vakariņās, gan arī pasēdēšanā pie ugunskura. Turklāt pēc garšas i nepateiksi, ka zupas pagatavošana ir ļoti ātra!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    10m
    Pagatavošana
    25m
    Kopējais laiks
    35m
    • Lielā katlā virs vidēji lielas liesmas sakarsē eļļu.
    • Maisot apcep desu līdz šķēlītes smuki sabrūnējušas.
    • Pievieno dārzeņus (burkānus, papriku, sīpolu, čili, ķiploku) un maisot turpina cept, līdz dārzeņi atmaiguši –
    • apmēram 10 minūtes.
    • Pievieno paprikas un čili pulveri, maisot brīdi turpina karsēt. Iemaisa tomātu pastu, tad tomātus.
    • Pievieno buljonu, uzvāra, samazina liesmu, uzliek vāku un lēnām vāra apmēram 20 minūtes
    • – līdz dārzeņi mīksti.
    • Pievieno garneles, oregano un timiānu, un turpina vārīt apmēram 3 minūtes. Pievieno pētersīļus, pēc garšas pievieno citrona sulu sāli un piparus.
    • Pirms baudīšanas ļauj ievilkties vismaz pusstundu.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē