- Sīki sakapā sīpolu, gabaliņos sagriež burkānus un seleriju kātus.
- Katlā lej olīveļļu un izkausē arī sviestu, pievieno visus sakapātos dārzeņus.
- Sautē uz nelielas uguns 5–7 minūtes, ik pa brīdim apmaisot. Pievieno ar spiedi izspiestas ķiploka daiviņas, itāļu garšvielu maisījumu un miltus. Apmaisot pacep kādas divas minūtītes.
- Pielej karstu vistas buljonu un lejot maisa, līdz milti izšķīst. Pieber un iemaisa rīsus.
- Zupu uzvāra, uzliek vāku (pusvirus), noregulē pavisam nelielu karstumu un ļauj zupai viegli vārīties 15 minūtes.
- Pa to laiku sagriež šampinjonus šķēlītēs, kā arī saplūkā ar pirkstiem vārīto vai cepto vistas fileju.
- Pievieno sēnes un gaļu zupai, noregulē karstumu, lai tik tikko virst, un ļauj tam notikt vēl 15 minūtes.
- Tad pielej saldo krējumu, samaisa un pagaršo – sāli un piparus pievieno pēc garšas.
Krēmīgā vistas zupa ar rīsiem un sēnēm
Zupas
25. aprīlis, 2021
Komentēt
Izcila krēmīga un tumīga zupa ģimenes pusdienu galdam. Ja nu gadījumā kas paliks pāri (maz ticams), nekādu bēdu – nākamajā dienā tā ir vēl gardāka!