- Mīkstu sviestu ar cukuru saputo, pa vienai pieputo klāt olas istabas temperatūrā, pierīvē citrona miziņu, pievieno 1 ēdamkaroti skābā krējuma, piesijā un iemaisa miltus ar cepamo pulveri un cieti.
- Mīklu liek divās ar cepampapīru izklātās vai vienā kopējā 20 cm lielā kūkas veidnē. Izcep 180 grādu temperatūrā, atdzesē, vienā veidnē gatavoto biskvītu horizontāli pārgriež.
- Skābo krējumu ar krēmsieru saputo, iemaisa vaniļas cukuru un aukstā ūdenī izmērcētu, karsējot izšķīdinātu želatīnu.
- Tajā vispirms iemaisa dažas ēdamkarotes putojuma, tad pievieno pārējam, izmaisa un 1/4 masas atliek.
- Pārējā uzmanīgi iemaisa bezē cepumus, daļu atliekot greznošanai, lielāko daļu saldēto ogu un džema, cenšoties masu nepārmaisīt.
- To liek uz veidnē ievietotas vienas ceptās biskvīta plāksnes, nolīdzina un pārliek ar otru plāksni, uz 1,5–2 stundām liek ledusskapī.
- Atliktajai krējuma un krēmsiera masai pievieno saldo krējumu, saputo un nepārmaisot iecilā atlikušo džemu.
- Plānu kārtiņu pārklāj no veidnes izņemtai kūkai, pārējo uzklāj virsū, ledusskapī sastindzina.
- Kūku grezno ar ogām, atliktajiem bezē cepumiem un žāvēto ogu krikumiņiem.
Krējuma un siera kūka ar bezē
Deserti
25. aprīlis, 2021
Komentēt
Maiga un krēmīga siera kūka ar bezē kraukšķi un ogu svaigumu. Kūka, kas vienlaikus ir gan kraukšķīga un krēmīga, gan salda un skābena.