- Mandeļu miltus bļodā sajauc ar cukuru, sāli un rīvētu apelsīna miziņu.
- Olu baltumus viegli sakuļ, iejauc mandeļu miltu un cukura maisījumā un maisa, līdz izveidojas mīksta, ķepīga masa.
- Ar tējkaroti ņem mīklas pikas, saveļ bumbiņās un apviļā nedaudz sadrupinātās mandeļu skaidiņās. Liek uz pannā ieklāta cepampapīra, viegli pieplacina, krāsnī 180 grādu temperatūrā cep zeltainus – 13–15 minūtes.
- Brīdi padzesē, tad no pannas noņem, atdzesē. No mīklas var pagatavot 20–22 cepumus.
Mandeles
Arī elegantās mandeles kopš senseniem laikiem simbolizējušas skaistumu un mīlestību. Senie romieši ar mandelēm kaisījuši jaunlaulāto ceļu jaunajā dzīvē, bet Senajā Ķīnā tās ziedotas, lūdzot par saskanīgu ģimenes dzīvi.
Mandeles ir visai iecienīts portugāļu našķis – šī zeme ir dāsni apdāvināta ar mandeļu kokiem. Taču kāda portugāļu leģenda stāsta, ka mandeļkokus uz Portugāli atvedusi mīlestība. Reiz ziemeļvalstu princese tikusi izprecināta moru valdniekam un atvesta uz dzīvi Portugāles piekrastē. Jaunā sieviete ārkārtīgi skumusi pēc savas sniegotās dzimtenes, tāpēc vīrs licis no Ziemeļāfrikas atvest un pils apkaimē iestādīt simtiem mandeļkoku – un katru pavasari visu apkaimi noklājis mandeļkoku ziedu sniegs.