• Kraukšķīgās sīpolu pikas

    Uzkodas un salāti
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    11. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kraukšķīgās sīpolu pikas
    Foto: Ieva Andersone
    Kraukšķīgās sīpolu pikas
    Ātra, ērta un garšīga alternatīva sīpolu gredzeniem. Turku zirņu milti ideāli satur kopā mīklu – olas vai citas saistvielas nav nepieciešamas. Bauda karstas ar majonēzes vai jogurta mērcīti, piemēram, tzatziki.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m

    Sīpolus sagriež plānās šķēlēs – vislabāk ar mandolīnu. Zaļumus smalki sakapā.

    Lielā traukā sajauc miltus, cepampulveri, kumīnu, piparus un sāli. Pievieno zaļumus, citrona sulu un ūdeni – tik daudz, lai iegūtu biezas pankūku mīklas konsistenci. Mīklā iemaisa sīpolus (vislabāk maisīt ar rokām).

    Pannā ielej eļļu apmēram pusotra vai divu centimetru slānī. Uz vidēji lielas liesmas uzkarsē.

    Karstajā eļļā ar ēdamkaroti liek sīpolu un mīklas pikučus. Pannu nepiepilda pārāk pilnu, citādi pikas nebūs kraukšķīgas.

    Apcep no abām pusēm, apmēram minūti no katras.

    Gatavās pikas kārto uz papīra dvieļa.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē