Salātiem
Salātu galviņai noņem ārējās lapas, galviņu pārgriež uz pusēm un uzmanīgi notīra. Sinepju salātus saplucina. Dārzeņus notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Zirnīšus strauji noblanšē. Uz romiešu salātu laivām kārto dārzeņus. Pārslaka ar olīveļļu un citrona sulu, apkaisa ar sāli.
Tahini mērcei
Visas sastāvdaļas sajauc kopā. Ūdeni iejauc tika daudz, lai panāktu vijīgu tekstūru.
* Lieliski papildina sutinātus vai ceptus dārzeņus, vistas gaļu, kartupeļus, kā arī graudaugu ēdienus – kuskusu, bulguru, griķus, grūbas utt.
Kaperu mērcei
Ķiploku, piparus un pusi kaperu bļodā ar karotes vai stampiņas palīdzību saberž pastā. Iemaisa citrona sulu un sieru. Kuļot sīkā strūkliņā pievieno eļļu. Iejauc atlikušos kaperus.
*Ideāli papildinās grilētu zivi.
Jogurta mērcei
Visas sastāvdaļas sajauc kopā. Pirms pasniegšanas pamatīgi atdzesē.
*Piestāvēs grilētai vistai, apceptiem jaunajiem kartupelīšiem, vai kā dipmērcīte dārzeņiem.