Ar mencu aknām
- Konservētas mencu aknas
- Vārītas paipalu olas
- Sviests
- Grauzdiņi (var būt arī krekeri)
- Lociņi
Grauzdiņus apsmērē ar sviestu, virsū liek pusīti olas, kam izņemts dzeltenums, bet tā vietā ielikts mencu aknu gabaliņš. Pārkaisa ar sāli, pipariem un lociņiem.
Ar lasi
- Siers Philadelfia
- Karsti kūpināts lasis
- Sālīti, grauzdēti un sadrupināti zemesrieksti
- Čabatas grauzdiņi
- Citrona vai laima šķēlītes
Sieru samaisa ar sasmalcinātu lasi, ar karoti liek un grauzdiņa, pārber ar riekstiem un virsū liek gabaliņu citrona šķēlītes.
Ar ķilavām
- Ķilavas marinādē
- Vārītas paipalu olas
- Sviests
- Rupjmaize
- Loki
Rupjmaizi (vislabāk ņemt kantainas formas) sagriež garenos gabaliņos, pārsmērē ar sviestu, pārliek ar iztīrītu ķilavu. Virsū liek pusīti olas, lokus, pārkaisa ar sāli un pipariem.
Ar skumbriju
- Auksti kūpināta skumbrija
- Biezs krējums
- Ķirštomāti
- Fazer Mellā maize
Katru maizes šķēli sagriež četrās daļās un apcep sviestā no abām pusēm, beigās pārkaisot ar sāli. Skumbriju notīra un sagriež gabaliņos, katru tomātu sagriež četrās daļās. Uz katra maizes kvadrātiņa liek krējuma piciņu, uz kuras liek skumbriju un tomāta ceturtdaļu.
Ar vistu aknām
- Vistu aknas
- Biezs krējums
- Fazer Mellā maize
- Marinēts pipargurķīši (var iztikt ar ripiņās sagrieztiem lielākiem gurķiem)
Katru maizes šķēli sagriež četrās daļās un apcep sviestā no abām pusēm, beigās pārkaisot ar sāli. Vistas akniņas uz pannas no abām pusēm izcep sviestā, apkaisa ar sāli. Uz katra maizes kvadrātiņa liek krējuma piciņu, uz kuras liek vistu aknu gabaliņu un marinētu pipargurķīti.
Kā tikt pie grauzdiņiem?
Baltmaizi un čabatu sagriež iespējami plānās šķēlītēs, no abām pusēm apslaka ar olīveļļu un grauzdē cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 8–10 minūtes vai kamēr viegli sāk brūnēt.