Ko pagatavot sievietei, ko vīrietim? Šefpavāra novērojumi ir tādi, ka sievietēm garšo jūras veltes, jo tās vairāk saistās ar svētkiem, tas nav ikdienišķi – visādi kalmāriņi, astoņkāji, ķemmītes… Garneles, protams! Garneļu un avokado salāti vispār ir viens no sieviešu mīļākajiem ēdieniem.
«Valentīndienas īpašais ēdiens? Nu, manuprāt, tā nebūs sirsniņas formā izcepta ola vai pica. Drīzāk kaut kas tāds, kas otram tiešām ļoti garšo vai ko viņš vienmēr gribējis pagaršot, bet nav sanācis – tas būtu ļoti romantiski, sagādāt otram to negaidīto prieku,» domā Māris Astičs.
Sievietēm mīlestība caur vēderu iet pat vairāk nekā vīriešiem!
«Es to domāju tādā nozīmē – ja sieviete gatavo vīrietim, tā jau ir klasika, daudziem pašsaprotama lieta. Bet, ja vīrietis sievietei, dāmas uzreiz atmaigst! To pamanu arī meistarklasēs, kur sievietēm mirdz acis, skatoties, kā gatavo vīrieši.
Vēl viens variants ir nevis pārsteigt vienam otru ar ēdienu, bet gan gatavot to kopā! Izdomājiet ēdienkarti, sagādājiet produktus, uzlieciet foršu mūziku, izslēdziet telefonus un baudiet gatavošanas procesu un mīļoto cilvēku!
Afrodīzijiem es neticu – īstais afrodīzijs ir jūtas pret otru. Ja to nav, neviena šokolāde un austere nepalīdzēs!
Un vēl humoram – pirmajā randiņā nevajag izvēlēties tagliatelle vai papardelle pastas, jo ne visi prot tos glīti uzrullēt uz dakšiņas un ielikt mutē tā, lai kāds makarons nepieliptu, piemēram, pie zoda! Neveiklībai romantiskās vakariņās nav vietas.»