• Klunči

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    21. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Klunči
    Foto: Ieva Andersone
    Klunči
    Latviešu virtuves klasika – pieticīgs, bet tik garšīgs ēdiens. Baudi ar sviestiņu un krējuma karoti! Superīgs triks: lai nevajadzētu ilgi ņemties ar rīvēšanu, kartupeļus var izspiest sulu spiedē un klunčus gatavot no izspiedām! Ļoti ātri un ērti!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    40m
    1 vērtējums
    5/5

     

    1. Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.

    2. Kartupeļu masai ar rokām nospiež sulu, to nolej atsevišķā traukā un nostādina.

    Ja grib mīkstākus klunčus, cieti var nepievienot; ja patīk stingrāki, cietei nolej nostājušos sulu, bet cieti iejauc kartupeļu masā. Pievieno sāli pēc garšas.

    3. Ar rokām no kartupeļu masas saviļā mazas bumbiņas, laiž vārošā sālsūdenī un vāra, līdz tās uzpeld un tad ir gatavas.

     

    * Ja kartupeļu negribas rīvēt, tos izspiežsulu spiednē. Iegūtās izspaidas ir rīvētie kartupeļi! Sulu nostādina, cietei nolej sulu, to piejauc biezumiem un ar sulu atšķaida masu, līdz tā iegūst veidojamu konsistenci. Tālāk rīkojas tāpat kā klasiskajā receptē – no masas saveļ bumbiņas, kuras novāra sālsūdenī.        

    *Pasniedz ar krējumu, sīpolu mērci vai saceptu gaļu. Klunči ir ļoti garšīgi arī nākamajā dienā – apcepti uz pannas!

    *Šī kartupeļu masa ir universāla. No tās var gatavot arī kartupeļu pankūkas, kuģeli, cepelīnus, piena zupu ar kartupeļu klimpām.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē