• Klasisks franču kartupeļu gratēns

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    25. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kartpeļu gratēns
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Kartpeļu gratēns
    Ēdiens, kura pagatavošana ir vienkārša un izmaksas niecīgas, taču kas garšo un smaržo pēc baudas un omulības. Ideāls vēsam brīvdienu vakaram!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    15m
    Pagatavošana
    45m
    Kopējais laiks
    1st
    2 vērtējumi
    5/5
    • Kartupeļus nomizo, viegli noskalo, nosusina un vairāk ūdenī neliek, saglabājot pēc iespējas vairāk iebiezināšanai nepieciešamās cietes.
    • Kartupeļus smalki (2 mm biezumā) sašķēlē un liek bļodā, pārlej ar siltu saldo krējumu, pievieno ar ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas, sāli, piparus un rīvētu muskatriekstu, tad visu kārtīgi izmaisa, lai kartupeļu šķēles aplīp ar saldo krējumu.
    • Kartupeļus kārto cepamtraukā vai individuālos cepamtrauciņos un piespiež, lai pa vidu neveidotos brīvas vietas.
    • Pārlej ar bļodā atlikušo saldo krējumu, līdz kartupeļi ir gandrīz pilnībā nosegti. Cepoties un burbuļojot saldais krējums nedaudz pacelsies uz augšu, tāpēc trauciņus piepilda ne vairāk kā 3/4 no to tilpuma.
    • Cep 180 grādos apmēram 45 minūtes, līdz kartupeļi mīksti, saldais krējums iebiezējis un virskārta apbrūnējusi. Cepšanas ilgums var nedaudz mainīties atkarībā no cepamtrauka izmēra.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē