• Klasiskie Cēzara salāti ar krāsnī ceptu vistu

    Uzkodas un salāti
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    16. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Cēzara salāti ar krāsnī ceptu vistu
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Cēzara salāti ar krāsnī ceptu vistu
    Kamēr maltītes ārpus mājas vēl liegtas, restorāna cienīgus salātus varam mājās pagatavot paši! Piedāvājam klasisko Cēzara salātu recepti – tie garšo visiem un ir vienkāršāki par vienkāršu!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    25m
    Pagatavošana
    15m
    Kopējais laiks
    40m

     

    *Marinādes sastāvdaļas sajauc un pārlej vistai. Atstāj vēsumā vismaz uz 20 minūtēm. 

    *Krāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.

    *Vistas filejas nosusina, ierīvē ar sviestu un liek ieeļļotā cepamtraukā. Cep apmēram 12 minūtes – atkarībā no fileju lieluma. Izņemtas no krāsns, atpūtina vēl 10 minūtes. Sagriež šķēlēs.

    *Kamēr vista ir krāsnī, pagatavo salātu mērci. Lielā salātu traukā anšovus un ķiplokus smalki sakapā un ar naža plato malu saberž viendabīgā pastā. Ar putojamo slotiņu sajauc anšovu pastu, olas dzeltenumu, sinepes, citrona sulu. Turpinot kult, sīkā strūkliņā pievieno eļļu, līdz sasniedz vēlamo konsistenci. Pēc garšas papildina ar sāli un pipariem.

    *Pagatavo salātus, traukā pagatavotajā mērcē iejaucot lapas, maizi un sieru. Virspusē kārto vistas filejas gabaliņus. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē