• Klasiska sīpolu mērce – garšīgā versija

    Uzkodas un salāti
    Daina Lapiņa
    19. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sīpolu mērce
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Sīpolu mērce
    Recepte, ko der iegaumēt un noslīpēt! Klasiska mērce, kas lieliski papildinās pamatēdienu – vārītus vai ceptus kartupeļus, rīsus un karbonādi, un vēl un vēl… Tikai jāievēro pāris knifiņi, lai sanāk tiešām garšīga!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    5m
    Pagatavošana
    15m
    Kopējais laiks
    20m
    2 vērtējumi
    5/5
    • Pannā uzkarsē taukvielas – vislabāk sviestu un eļļu kopā. Sviests dos labu garšu, bet eļļa neļaus sviestam pārlieku sabrūnēt.
    • Sakarsētajās taukvielās liek sasmalcinātu sīpolu, apmaisot nelielā karstumā cep, līdz sīpoli kļūst mīksti un viegli zeltaini (nepieļaut apdegšanu!).
    • Pārber miltus, apmaisot karsē – svarīgi ir miltus labi apcept, lai mērcei nebūtu miltu garšas, bet jāuzmanās, lai milti tikai zeltaini apbrūnē, nevis apdeg brūni.
    • Kad milti apcepušies skaisti zeltaini, uzmanīgi, nepārtraukti maisot, lai nerastos kunkuļi, lej klāt uzkarsētu pienu vai ūdeni.
    • Mērci apmaisot brīdi vāra, lai rodas izteiktāka garša un mērce nedaudz vēl sabiezē.
    • Ja mērci vēlas krēmīgāku, var pievienot vairāk krējuma. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
    • Karstu mērci var pārliet apceptiem vārītiem kartupeļiem, ceptas gaļas gabaliņam vai sutinātiem dārzeņiem. 

    * Ja mērces pamatā būs arī sviestiņš, ne tikai eļļa, tā būs daudzkārt garšīgāka!

    * Sīpoli jāapcep uz lēnas liesmas, bieži maisot, – tā, lai tie drīzāk izsutinās mīksti, nevis stipri apcepas. Un nekādā gadījumā nedrīkst tiem ļaut piedegt!

    * Lai mērcei nebūtu izteiktas miltu garšas, svarīgi tos rūpīgi un pamazām apcept – līdz izteiksmīgai zeltainai krāsai.

    Citas mērces un mērcītes

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē