- Gaļas mērcei dziļā pannā izkausē sviestu, tajā apmaisot dažas minūtes cep mazos gabaliņos sagrieztu selerijas kātu, burkānu, sīpolu, sasmalcinātu rozmarīnu un sēnes, pārkaisa sāli un piparus.
- Liek klāt sadrupinātu malto gaļu, maisot apcep, pārlej vīnu, pievieno konservētos tomātus, lēni sautē, līdz mērce sabiezē un gaļa ir mīksta, pēc garšas piemet sāli un piparus.
- Bešamelmērcei uzvāra pienu ar lauru lapu. Katliņā ar biezu dibenu izkausē sviestu, iemaisa un izkarsē miltus, maisot lej klāt vārīto pienu. Turpina maisīt un lēni vārīt, līdz mērce ir bieza bez kunkuļiem. Lauru lapu izņem, iemaisa sieru, muskatriekstu, sāli, piparus pēc garšas, padzesē.
- Ar taukvielu izsmērētā kantainā veidnē klāj plānu kārtiņu bešamelmērces, tai virsū liek 3 lazanjas plāksnes. Tās pārklāj ar gaļas mērces kārtu, tai virsū klāj bešamelmērces kārtu, pārklāj ar lazanjas plāksnēm. Atkārto, līdz viss izlietots, nobeidz ar bešamelmērces kārtu, pārber rīvēto sieru, pārkaisa piparus.
- Krāsnī 200 grādos cep 40–45 minūtes. Grezno ar raudenes lapiņām un ziediņiem.