- Visgardākais buberts sanākot no zemesriekstu ķirbja, bet var arī no citiem, kuriem ir smalkgraudains un pietiekami sulīgs mīkstums.
- Ķirbi sagriež gabaliņos, ber katlā un pielej ūdeni – tikai tik daudz, lai ūdens knapi nosedz ķirbjus.
- Izvāra riktīgi mīkstus un pievieno cukuru (pēc garšas), kā arī šķipsnu citronskābes, lai garšas labāk līdzsvarojas.
- Tad kārtīgi sablendē ar rokas blenderi.
- Pielej pienu (daudzums pēc izjūtas), uzvāra un ņem no uguns nost.
- Ber klāt mannu (pēc izjūtas) un nepārtraukti maisa (lai nebūtu kunkuļu), līdz manna sāk briest.
- Tad atkal liek uz uguns un vēlreiz uzvāra, nepārtraucot maisīšanu.
- Atkal noņem no uguns un uzreiz atkal dūšīgi blendē, līdz veidojas viendabīga, vijīga, vārītajam krēmam līdzīga masa.
- Pasniedz ar ievārījumu – piemēram, ar ēdamo pīlādžogu zapti, kuras rūgtenā nots lieliski sader ar burvīgo ķirbju desertu.