• Kartupeļu un tomātu karijs

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    29. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kartupeļu un tomātu karijs
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Kartupeļu un tomātu karijs
    Piesātinātās garšas, ingvera pikantums, kokosriekstu piena krēmīgums un, protams, kartupeļu sātīgums šo maltīti ļaus patiesi izbaudīt arī tiem, kas ar Austrumu virtuvi neaizraujas. Asumu var regulēt ar pievienoto ingvera daudzumu, kā arī papildus pievienojot svaigu vai kaltētu čili. Ja kariju vēlas padarīt īpaši maigu un krēmīgu, iesaku pievienot vairāk kokosriekstu piena un nedaudz samazināt visu pievienoto garšvielu daudzumu. Lēcas vari aizstāt ar turku zirņiem. Protams, arī kartupeļus vari aizstāt ar kādu citu dārzeni, piemēram, ziedkāpostu.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

     

    1. Katlā lej 3–4 ēdamkarotes olīveļļas. Kad tā uzkarsusi, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un sakapātus ķiplokus. Cep 2–3 minūtes. Pievieno tējkaroti karija, pa pustējkarotei kumīna, koriandra, maltās paprikas, piparus, smaki sagrieztu ingveru un šķipsniņu sāls. Maisot cep vēl 5 minūtes. 

    2. Pievieno konservētos tomātus. Sautē 5 minūtes un tad pievieno 1–2 glāzes ūdens. Vāra 10–15 minūtes. 

    3. Pievieno kubiņos sagrieztu batāti un kartupeļus. (Ja izmanto nevārītas lēcas, tad tās liek klāt kopā ar kartupeļiem, kā arī pievieno vēl glāzi ūdens.) Vāra, līdz kartupeļi kļuvuši gandrīz mīksti. 

    4. Pievieno kokosriekstu pienu, lēcas (ja izvēlas jau vārītas) un sāli pēc garšas. Vāra vēl 5 minūtes. 

    5. Katlu noņem no plīts, pievieno spinātus, samaisa un atstāj uz 2 minūtēm. 

    Pasniedz ar vārītiem rīsiem, svaigu kinzu, laima šķēlīti. Var pievienot nedaudz svaiga čili, kā arī ēdienu papildināt ar apceptām lavaša šķēlēm. 

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē