- Izvārītiem, sastampātiem kartupeļiem pievieno sviestu, 1 olas dzeltenumu, 2 ēdamkarotes miltu, sāli un piparus, labi sajauc un padzesē.
- Iemaisa sarīvētu sieru un sakapātas pētersīļu lapiņas, ledusskapī atdzesē.
- No masas ar plaukstām veido nelielas bumbiņas, tās apviļā miltos, pēc tam sakultā olā, tad rīvmaizē.
- Eļļu ielej katliņā, apmēram 3 cm augstumā, un uzkarsē, tajā pa daļām liek kartupeļu bumbiņas, apgrozot dažās minūtēs izvāra zeltainas un gatavas.
- Liek uz papīra dvieļa, lai notecētu liekā eļļa.
- Pasniedz karstas, klāt var pagatavot mērci, skābajam krējumam pēc garšas pievienojot sinepes, medu, citrona sulu, sāli un piparus, var pievienot arī saberztu ķiploka daiviņu.
Kartupeļu un siera kroketes
Pamatēdieni
23. oktobris, 2021
Komentēt
Recepte, kas ir diezgan vienkārša, taču laikietilpīga. Bet garšos pilnīgi visiem! Veselīga un neticami garda uzkoda filmu vakarā – un bērni būs sajūsmā!