Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam 2025. gadam!
ABONĒT! ABONĒT!
  • Kartupeļu biezenis ar jaunajām nātrītēm. Veselības bumba!

    Gardi un veselīgi
    Ilze Klapere
    14. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Ierasts veids, kā apēst veselīgās, jaunās nātres, ir vārīt tās zupā vai sautējumā. Taču pamēģini šo recepti – kartupeļu biezputru ar plaucētām nātrītēm un ceptiem sīpoliem! Nātres ir vienas no veselīgākajām nezālēm, ko mums piedāvā dabas restorāns – tās spēcina imunitāti un organismu kopumā, veicina asinsradi, ir lielisks dzelzs avots, kā arī satur citus vērtīgus mikroelementus un vitamīnus.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m
    2 vērtējumi
    5/5

    Nātres vai to lapas vispirms noplaucē ar verdošu ūdeni – to var nedarīt tikai tad, kamēr augi vēl pavisam maziņi un dzeļmatiņi vēl mīksti. Ja nātres jau paaugušās, tās pirms likšanas ēdienā noteikti jāblanšē, lai nesadzeltu muti. Dara tā: saliek nātres bļodiņā, pārlej ar verdošu ūdeni un pāris minūtes ļauj pastāvēt – gaisā nosmaržo vasara… Tad ūdeni nolej, lapiņas nospiež un nokrata no liekā mitruma.

    Kartupeļus novāra sālsūdenī, ar stampiņu sastampā. Pieliek sviestu, iemaisa, pievieno arī uzsildītu pienu (pamazām, lai var kontrolēt biezputras konsistenci), pierīvē mazliet muskatriekstu, pieber sāli, piparus, iemaisa arī daļu kaltēto vai pannā sacepto sīpolu. Samaisa, pagaršo, vai kas netrūkst un iemaisa plaucētās nātrītes. Ēd un priecājas!

    Vēl zaļas idejas:

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk