Nātres vai to lapas vispirms noplaucē ar verdošu ūdeni – to var nedarīt tikai tad, kamēr augi vēl pavisam maziņi un dzeļmatiņi vēl mīksti. Ja nātres jau paaugušās, tās pirms likšanas ēdienā noteikti jāblanšē, lai nesadzeltu muti. Dara tā: saliek nātres bļodiņā, pārlej ar verdošu ūdeni un pāris minūtes ļauj pastāvēt – gaisā nosmaržo vasara… Tad ūdeni nolej, lapiņas nospiež un nokrata no liekā mitruma.

Kartupeļus novāra sālsūdenī, ar stampiņu sastampā. Pieliek sviestu, iemaisa, pievieno arī uzsildītu pienu (pamazām, lai var kontrolēt biezputras konsistenci), pierīvē mazliet muskatriekstu, pieber sāli, piparus, iemaisa arī daļu kaltēto vai pannā sacepto sīpolu. Samaisa, pagaršo, vai kas netrūkst un iemaisa plaucētās nātrītes. Ēd un priecājas!