- Mīklai miltus sajauc ar sāli, vidū izveido bedrīti.
- Katliņā liek sviestu ar kokosriekstu eļļu, pievieno 100 ml ūdens, karsējot izkausē un uzvāra.
- Verdošu lej miltu bedrītē, ar lāpstiņu vai koka karoti izmaisa, uz galda ar rokām samīca stingrā, gludā mīklā.
- Atdala apmēram 1/4 mīklas pārklāšanai, ar pārējo izklāj 700 ml lielu kantainu vai apaļu cepamveidni.
- Vistas šķiņķīšus un 150 g cūkas šķiņķa samaļ.
- Sasmalcinātu sīpolu sviestā apcep kopā ar rozmarīnu un muskatriekstu, padzesētu pievieno maltajai masai.
- Liek klāt arī pistācijas, timiānu, brūklenes vai dzērvenes, žāvētas dzērvenes, sāli un piparus.
- Pusi palikušā cūkas šķiņķa klāj mīklā veidnes dibenā.
- Virsū klāj pusi strēmelēs sagrieztas vistas filejas, pārklāj ar pusi maltās masas.
- Visu cieši saspiež, sablīvē un kārtas atkārto ar atlikušo.
- Atkal cieši piespiež un pārklāj ar atlikto mīklu. Saspiež mīklas malas, lai nekur nepaliek spraugas, stingrībai papildus saspiež ar dakšiņu.
- Virspusē mīklas vidū mīklu iegriež un izveido nelielu caurumiņu, kur izspraukties tvaikam.
- Mīklu pārsmērē ar sakultu olu, liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 1 stundu un 15 minūtes.
- Tad pīrāgu no veidnes uzmanīgi izņem, tā virsu un malas pārsmērē ar olu, liek atpakaļ krāsnī, cep vēl 15 minūtes.