Gatavo kvinoju, to katliņā pārlejot ar buljonu un lēni vārot 15–20 minūtes, līdz šķidrums pazudis. Noņem no uguns, ar dakšiņu uzirdina un padzesē.
Karbonādes šķēles plakaniski griež uz pusēm, atstājot līdz galam nepārgrieztas, tad šķēli atver kā grāmatu un ar rokām viegli saplacina. Izveidojusies taurenim līdzīga forma, ko no abām pusēm pārkaisa ar sāli, pipariem un čili pārslām.
Sīpolu un ķiplokus sasmalcina, papriku sagriež mazos gabaliņos, visu sakarsētā eļļā (var izmantot eļļu no burkas ar kaltētajiem tomātiem), pieberot sāli, piparus un sasmalcinātu timiānu, apcep un pasautē mīkstu.
No uguns noņem, iemaisa sagrieztus kaltētos tomātus, bazilika lapiņas un izvārīto kvinoju. Masu sadala četrās daļās, katru daļu liek uz savas izplacinātās karbonādes šķēles vienas puses, katrā iespiež pāris uz pusēm pārgrieztu siera bumbiņu (var ņemt arī gabaliņos sagrieztu lielo mocarellas bumbu), otru karbonādes šķēles pusi pārliek pāri.
Sapildītās karbonādes pārceļ viegli ietaukotā cepampannā, pārslaka eļļu, liek krāsnī un 200 grādos cep 15–20 minūtes. Klāt var pasniegt zaļumus.