Maniokas saknei:
Rīsiem:
- Katliņā lej eļļu, pievieno sakapātu sīpolu un ķiploku un apcep zeltainus.
- Rīsus rūpīgi nomazgā, liek katlā un pielej ūdeni – tik daudz, lai rīsi pilnībā nosegti. Katliņam liek vāku un ļauj vārīties virs mazas uguns.
Karbonādei:
Pupiņām:
- Šķiņķi sagriež gabaliņos un liek katliņā cepties. Pievieno sakapātus ķiplokus, sīpolu, kumīna sēklas, visu brīdi pacep.
- Pievieno pupiņas ar visu šķidrumu, tomātu mērci, sāli, piparus, uzliek vāku un ļauj karsēties.
Kubieši vēro, lai ēdienreizē būtu gan sāļais, gan saldais, tādēļ šim ēdienam klāt pasniedz šādu saldu kokteili.