• Kapkeiku sniegavīri

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    23. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kapkeiku sniegavīri
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Kapkeiku sniegavīri
    Ne tikai garšīgi, bet arī glīti un asprātīgi. Kurš gan varēs pretoties šādam kārumam? Jauks pārsteigums bērniem – bet ne tikai!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    45m
    • Miltus sajauc ar brūno cukuru un cepamo pulveri.
    • Olas sakuļ ar eļļu un apelsīnu sulu.
    • Abus maisījumus liek kopā un sajauc, pārāk daudz nemaisot, pievieno arī sakapātas dzērvenes.
    • Mīklu sadala mafinu veidnītēs, kurās ieklāti papīra groziņi, krāsnī 190 grādu temperatūrā cep 20 minūtes zeltaini brūnus. Gatavību pārbauda ar irbulīti – ja, iedurot kēksiņa vidū, tad ārā iznāk tīrs, kēksiņš ir gatavs.
    • Atdzesētus kēksiņus pārklāj ar balto glazūru, ko iegūst, olas baltumu saputojot ar pūdercukuru biezā masā.
    • Uz katra kēksiņa glazūrā, kamēr tā vēl nav apžuvusi, iespiež pa pastilai, un kēksiņus noliek istabas temperatūrā, ļaujot glazūrai sacietēt.
    • Tad sniegavīriņiem ar izkausētu šokolādi iezīmē acis, muti un rokas, ar to pašu šokolādi pielipina cukura dekoriņu degunus un pogas, aukstumā sastindzina.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē