- Miltus sajauc ar brūno cukuru un cepamo pulveri.
- Olas sakuļ ar eļļu un apelsīnu sulu.
- Abus maisījumus liek kopā un sajauc, pārāk daudz nemaisot, pievieno arī sakapātas dzērvenes.
- Mīklu sadala mafinu veidnītēs, kurās ieklāti papīra groziņi, krāsnī 190 grādu temperatūrā cep 20 minūtes zeltaini brūnus. Gatavību pārbauda ar irbulīti – ja, iedurot kēksiņa vidū, tad ārā iznāk tīrs, kēksiņš ir gatavs.
- Atdzesētus kēksiņus pārklāj ar balto glazūru, ko iegūst, olas baltumu saputojot ar pūdercukuru biezā masā.
- Uz katra kēksiņa glazūrā, kamēr tā vēl nav apžuvusi, iespiež pa pastilai, un kēksiņus noliek istabas temperatūrā, ļaujot glazūrai sacietēt.
- Tad sniegavīriņiem ar izkausētu šokolādi iezīmē acis, muti un rokas, ar to pašu šokolādi pielipina cukura dekoriņu degunus un pogas, aukstumā sastindzina.