- Pomelo ir rudens un ziemas mēnešu nogurdināto spēku un enerģijas atjaunotājauglis. Viens pomelo nodrošina tikpat daudz C vitamīna, cik jaudīga C vitamīna kapsula.
- Latviešu valodā pomelo dēvē arī par pampelmūzi. Starp citu, greipfrūts radies, krustojot pomelo ar saldo apelsīnu.
- Greipfrūts arī ir pomelo vistuvākais radinieks. Taču pomelo savu brālēnu pamatīgi pārsniedz izmēru ziņā. Ne velti pomelo latīniskais nosaukums ir Citrus maxima jeb milzīgais, lielais citrusauglis.
- Pomelo ir šķiedrainas daiviņas, un tas ir labi, jo liecina, ka auglī ir daudz šķiedrvielu. Tāpēc pomelo noder gremošanas trakta darbības uzlabošanai un aizcietējumu novēršanai.
- Pomelo sula veicina to enzīmu darbību, kas šķeļ olbaltumvielas. Tāpēc pomelo vērts pievienot salātiem, ko pasniedz pie gaļas vai zivs ēdieniem – tie satur daudz olbaltumvielu. Būs vieglāk sagremot!
- Pomelo lielos daudzumos satur vielu, kas rūpējas par vīrišķo dzimumšūnu izdzīvošanas spējām. Tātad noteikti ieteicams vīriešu veselībai.
- Visas pomelo teicamās īpašības apvienojot, to varētu nodēvēt arī par īstu pretnovecošanas produktu. Viss, kas nepieciešams skaistai ādai, veseliem, stipriem zobiem, tātad – smaidam, un arī labai pašsajūtai, ir atrodams vienā veselā pomelo.
- Lai iegādātos pilnīgu, nobriedušu pomelo, uzmanība jāpievērš augļiem, kam miza ir gluda un nedaudz mīksta. Ja miza ir arī izteikti aromātiska, pomelo būs lielisks un gards.
- Vislabāk garšojot tāds pomelo, kas pirms likšanas galdā kādu laiku atradies ledusskapī.
- Pomelo dzimtenē šo augli iecienīts ēst gan ar asiem, gan karstiem ēdieniem.
- Pomelo, sagrieztu gabaliņos, var pievienot gaļas ēdieniem sautēšanas laikā. Gaļa kļūs mīkstāka, sulīgāka, saldskāba un vieglāk organismam uzņemama.
- Pomelo īpaši labi saderēs ar dažādiem zaļo lapu salātiem, avokado, svaigām piparmētras lapiņām, kādu asāku čili piedevu, laima vai citrona sulu, granātābola sēkliņām. Ja vēl salātiem pievienos jūras veltes – piemēram, garneles –, sanāks lieliska, viegla maltīte.
- Ja izdodas atrast bioloģiski audzētu pomelo, tā mizu var pārveidot par lielisku našķi – no tās gatavo marmelādi, sīrupu, sukādes, kā arī saldas uzkodas, kas pārklātas ar šokolādi. Nereti pomelo mizas izmanto ķīniešu ēdienu dabīgai aromatizēšanai.
- Pomelo ir bagātīga kālija krātuve – vienā auglī apmēram trešdaļa dienas normas. Kālijs pazemina asinsspiedienu, nodrošina labāku skābekļa piegādi smadzenēm, sirdij. Kālija pozitīvā ietekme izpaužas arī kā liekā ūdens izvadīšana no organisma, tādējādi mazinot tūskas.
- Augstā kālija un C vitamīna satura dēļ ar pomelo ēšanu tik ļoti aizrauties nevajadzētu cilvēkiem, kam ir nieru un aknu problēmas. Tiem, kam zems asinsspiediens, pomelo to varētu vēl vairāk samazināt.