Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam 2025. gadam!
ABONĒT!
  • Kāpēc brokoļi jāēd ar mārrutkiem? Veselības noslēpums un liesa vakariņu recepte

    Veselīgs uzturs
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    18. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības SIA "Žurnāls Santa" arhīva
    Ātri pagatavojama recepte tiem, kas rūpējas par figūru un labu veselību. Tvaicēti brokoļi ar šampinjoniem un sieru ir ātra izvēle darbdienas vakariņām, kad gribas ko vieglu, bet uzturvielām bagātu.
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    1
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    7m
    2 vērtējumi
    5/5

    Brokoļi pamatoti ir atzīti par superproduktu, jo satur spēcīgas pretvēža vielas. Eksperimenti rāda – tās vislabāk saglabājas, brokoļus tvaicējot. Savukārt tvaicētus brokoļus iesaka ēst kopā ar mārrutkiem, sinepēm vai vasabi mērci, jo šie produkti satur fermentu – mirozināzi, kas palīdz brokoļos esošajām spēcīgajām pretvēža vielām darboties. Brokoļus var pievienot salātiem arī svaigā veidā, jo svaigi brokoļi paši satur vērtīgo mirozināzi. Tā iet bojā, vienīgi karsējot brokoļus, tāpēc tad tiem nepieciešama palīdzība no malas mārrutku vai sinepju izskatā.

    Ātrā un veselīgā vakariņu recepte:

    Vēl receptes ar brokoļiem:

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē