1.Atlaidina sasaldēto kalmāra fileju (ja vēlas šo procesu pasteidzināt, var likt zem tekoša ūdens). Liek vārīties olas.
2.Katliņā ielej ūdeni un, kad tas sāk burbuļot, ieliek atlaidināto kalmāra fileju, pieber mazu šķipsniņu sāls. Sagaida, kamēr ūdens vēlreiz sāk burbuļot, un vāra kalmāru vēl 3 minūtes. Ilgāk vārīt nedrīkst, jo tad kalmārs kļūs sīksts. Izņem no ūdens un ļauj atdzist.
3.Tomātus sagriež smalkos kubiņos.
4.Pagatavo salātu mērci: sajauc skābo krējumu, tējkaroti mārrutku, sāli un piparus.
5.Atdzisušo kalmāru sagriež pēc iespējas smalkākos gabaliņos.
6.Novārītas olas nomizo un arī sagriež mazos gabaliņos.
7.Visu saliek bļodā, samaisa, piejauc iepriekš sagatavoto mērci. Ja nepieciešams, pievieno vēl mazliet sāls vai mārrutku.
8.Salātus kārto uz salātlapām un pasniedz.
Kalmāra salāti
- Sarežģītība
- Zema
- Izmaksas
- Vidējas