Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam 2025. gadam!
ABONĒT!
  • Kā uztaisīt glītu rīsu tornīti kā restorānā? Viegli un ātri – 3 soļos

    Kā pareizi?
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    26. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels.com / Cats Coming
    Restorānos rīsus piedevās bieži pasniedz nevis vienkārši uzbērtus uz šķīvja kā ēdnīcās, bet gan glītā apaļā vai cilindra formas tornītī. Kā pavāri to dara, izstāstīja šefpavārs Kaspars Jansons – viņa vārdiem runājot, nepieciešama ir temperatūru starpība un bērnudārznieka iemaņas smilšu kūku cepšanā!
    1. Izvēlies trauciņu, kuram piemīt vēlamā tornīša forma, izskalo to ar ļoti aukstu ūdeni un uzreiz ieber tajā izvārītus un noskalotus, vēl karstus rīsus (vislabāk basmati). Teorētiski rīsus pēc vārīšanas var arī neskalot, bet glītāks tornītis sanāk tieši no skalotiem rīsiem – no neskalotajiem tas pārlieku salīp.
    2. Kārtīgi pieblīvē rīsus un tad ar veiklām, bet uzmanīgām kustībām izgāz rīsu tornīti uz šķīvja. Gatavs!
    3. Rīsu un trauciņa temperatūru starpības iespaidā (un, protams, pateicoties rīsos esošajām līpvielām) tornītis glīti turēsies kopā. Ar noteikumu, ja rīsi būs pareizi izvārīti.

    Vēl labi padomi:

     

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē