• Kā sarīvēt ingveru, lai netraucē šķiedras? Un kādiem ēdieniem to pievienot?

    Virtuves gudrības
    Ilze Klapere
    10. oktobris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ilze Klapere
    Ingvera sakne ir īsteni piemērota rudenim – tai piemīt sildoša un pretiekaisuma iedarbība, pikanta, mazliet asa garša, kā arī antioksidatīvs efekts. Vai zini, kā to lietot virtuvē?

    Svaigu ingvera sakni var lietot gan zupās, gan dārzeņu un pākšaugu sautējumos, gan pie gaļas ēdieniem. Parastā deva, ko iesaka pievienot gatavojot, ir apmēram īkšķa izmēra svaigas saknes gabaliņš.

    Bieži vien receptēs minēts, ka ingvera sakne jāpievieno rīvētā veidā, bet gan jau būsiet pamanījuši, ka tas ir visai grūti izdarāms, jo rīvējot ingvers turas pretim, saknes šķiedras ir stingras un nepavisam nerīvējas glīti un raiti.

    Padoms:

    Jau nomizotu ingvera sakni ieteicams glabāt saldētavā, tad to būs krietni vieglāk sarīvēt. Pamēģini!

    Vēl zināms, ka ingvera saknē esošie savienojumi un aktīvās vielas labi darbojas pret baktērijām un vīrusiem, kā arī kopumā labvēlīgi ietekmē gremošanas sistēmu. Ir izpētīts, ka ingvers, tāpat kā citroni un dzērvenes, ir sārmainu vidi veidojoši produkti organismā, kas īpaši svarīgi saaukstēšanās laikā. Tāpēc droši liec to ne tikai pie ēdieniem, bet gatavo arī karstos dzērienus, piemēram, no upeņu ievāŗījuma vai želejas, piegriežot pāris šķēlītes svaiga ingvera saknes.

    Receptes ar ingveru:

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē