Pagatavošana ir elementāra!
- Litram pieneņu ziedu pievieno šļuku citrona sulas, sīku šķipsniņu sāls, kā arī litru ūdens.
- Aizvākotā katliņā uz lēnas uguns vāra 20–30 minūtes. Nokāš.
- Nokāstajam šķidrumam pievieno glāzi cukura un šoreiz neaizvākotā katlā uz pavisam sīkas liesmas karsē vēl krietnu stundu, pāris reizes maigi apmaisot, līdz šķidrums sarucis apmēram par trešdaļu.
- Pilda noslēdzamās burciņās un glabā tumšā, vēsā vietā, lai kādā omulīgā vakarā pārslacītu, piemēram, siera un bumbieru uzkodas.
*Pieneņu ziedus nemazgā, lai nezaudētu ziedputekšņu aromātu un saldmi. Ja satrauc sīko ziediņu iemītnieku liktenis, svaigi savāktos ziedus var izklāt uz avīzes un dažas stundas (vai teiksim nakti) nogaidīt, līdz tie aizgājuši savās gaitās.
*Paturam prātā, ka ceļu tuvumā pienenes lasīt nevajadzētu.