Latvieši reņģītes ēda un ēdīs, tāpēc pāris gudrību te noderēs!
Viens tīrīšanas veids ir ar nazi, otrs – ar virtuves šķērēm.
1. Nogriež muguras spuriņu, tad galvu un visbeidzot pārgriež vēderu (ar šķērēm griežot, sāk no ikru atverītes pie astes).
2. Iztīra iekšas. Zvīņas reņģēm netīra, jo to tikpat kā nav.
3. Tālāk ir divi veidi, kā tikt pie reņģu filejas bez asakām. Pirmais ir tā dēvētā muguras masāža – reņģīti atver, noliek ar ādu uz augšu un izmasē. Pēc šādas izspaidīšanas ir vieglāk izņemt muguras asaku ar visām mazajām asakām. Labāk gan tas izdosies, ja reņģes būs iztīrītas un dienu vai divas pastāvējušas un kļuvušas stingrākas (tikko zvejotas tās ir ļoti mīkstas, tāpēc asaku izņemšana izārda fileju).
4. Otrs veids ir izveidot fileju pusītes. Ar filējamo nazi gar reņģītes muguras asaku pārgriež zivi uz pusēm, tad izņem asaku un iegūst divas filejas.