1. Pirms gatavošanas saldēto filo mīklu ar visu iesaiņojumu no saldētavas pārceļ ledusskapī jau iepriekšējā dienā, pēc tam vēl brīdi patur istabas temperatūrā.
2. Atlaidinātu mīklu izņem no iesaiņojuma, atrullē un izklāj uz darba virsmas. Mīkla ir jāņem ar sausām rokām, sākot no viena stūra, to pa vienai plāksnītei uzmanīgi atlipina no kopējās pakas.
3. Plāksnītes var griezt ar šķērēm vai nazi vajadzīgajā lielumā.
4. Saskaroties ar gaisu, mīkla ātri apžūst, tāpēc gatavošanas laikā tā jāpārsedz ar mitru dvieli.
5. Cepšanai parasti izmanto nevis vienu, bet vairākas kārtas. Katru mīklas kārtu, pirms to pārklāj ar nākamo, pārsmērē ar izkausētu sviestu vai olīveļļu, jo tikai tad izstrādājums izcepsies īsti garšīgs.
Mīklas plāksnes var lietot pat ieplīsušas, tās viegli var salipināt, un, kad pārklāj ar citām plāksnēm, to pat nemana. Ieteicamā cepšanas temperatūra ir 175–180 grādi.
6. Neizmantotās mīklas plāksnes iespējams atkārtoti sasaldēt, ievietojot tās atpakaļ pakā vai ietinot pārtikas plēvē.