Noderīgi padomi:
- Cepelīnus var gatavot arī tikai no svaigiem kartupeļiem, bet vārītie tiem piešķir gaisīgāku struktūru.
- Pildījumam var izmantot arī sēnes, biezpienu, zaļumus.
- Svarīgi ir lielo klimpu kārtīgi aizspiest ciet un ar mitrām rokām nogludināt, lai iekšā nepaliek gaiss un cepelīns neveras vaļā. Lai vārīšanas laikā nodrošinātos pret cepelīnu atvēršano, pievieno ūdenim kartupeļu cieti, kuru iepriekš izšķīdina – uz 1 ēdamkaroti cietes ņem 2 ēdamkarotes ūdens.
- No kartupeļu masas var veidot arī mazākas klimpiņas, kas attiecīgi būs jāvāra īsāku laiku.
- Tos cepelīnus, kurus neapēd siltus, atdzisušus uzglabā ledusskapī un pirms pasniegšanas apcep eļļā vai sviestā.