Kā mērcēt un vārīt pupas?
- Izmērcē! Kā visus pākšaugus, pupas pirms vārīšanas jāmērcē vismaz 12 – 24 stundas. Ja vien tās nav glabājušās vairākus gadus, pupas pēc mērcēšanas izvārīsies nepilnā stundā.
- Neņem nost vāku! Lai pupu miziņa nesasprēgātu, ir ļoti svarīgi pupas pēc nokāšanas atstāt atdzist zem vāka. Straujā gaisa maiņa, noņemot vāku, ir pie vainas, ka pupiņām saskrullējas miziņa un pupas izskatās kā izārdītas.
- Ja vēlies tādas pupiņas kā konservu bundžās. Lai dabūtu šādas pupiņas, atstāj tās atdzist ūdenī, kurā tās vārījušās un nokās to tikai pirms pasniegšanas. Šādi darot, pupas būs krēmīgākas un miklākas – līdzīgas kā konservētās bundžās.