• izvārīt pupiņas, lai tās neizskatās kā izārdītas? Zutiņu saimniece Rūta Beirote atklāj 2 metodes

    Kā pareizi?
    Ilze Klapere
    18. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ilze Klapere
    Kāpēc pupas neizvārās, kaut katls burbuļo vai pusi dienas? Iemesli var būt dažādi – pirmkārt, iespējams, ka pupiņas glabājušās jau trīs un vairāk gadus. Otrkārt, pie vainas var izrādīties ūdens cietība. Treškārt, glabāšana un žāvēšana – lai izvairītos no kukaiņiem, pupu sēklgraužiem, dažkārt ražotāji piekopj izkarsēšanas metodi, kā rezultātā pupas var kļūt cietākas.

    Kā mērcēt un vārīt pupas?

    • Izmērcē! Kā visus pākšaugus, pupas pirms vārīšanas jāmērcē vismaz 12 – 24 stundas. Ja vien tās nav glabājušās vairākus gadus, pupas pēc mērcēšanas izvārīsies nepilnā stundā.
    • Neņem nost vāku! Lai pupu miziņa nesasprēgātu, ir ļoti svarīgi pupas pēc nokāšanas atstāt atdzist zem vāka. Straujā gaisa maiņa, noņemot vāku, ir pie vainas, ka pupiņām saskrullējas miziņa un pupas izskatās kā izārdītas.
    • Ja vēlies tādas pupiņas kā konservu bundžās. Lai dabūtu šādas pupiņas, atstāj tās atdzist ūdenī, kurā tās vārījušās un nokās to tikai pirms pasniegšanas. Šādi darot, pupas būs krēmīgākas un miklākas – līdzīgas kā konservētās bundžās.

    Receptes ar pupiņām:

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē