• Kā garšīgi pagatavot veselīgos Briseles kāpostus?

    Kā pareizi?
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    Vakar
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības SIA Žurnāls Santa arhīva
    Tāpat kā spinātiem un brokoļiem, arī Briseles kāpostiem ir savs dievinātāju un savs nīdēju pulks. Vienaldzīgo nav. Taču vainīgi nav kāpostiņi – visa neslava šiem brīnišķīgajiem dārzeņiem ceļas neprasmīgu gatavotāju dēļ.

    Briseles kāposti jeb rožkāposti ir ziemas dārzeņi. Turklāt vislabāk garšo, kad tiem pavisam nedaudz pieskāries pirmais sals, – tas noņem rūgtenumu. Tiesa, jāskatās, lai kāposta rozītes nav ar dzeltenām lapām, jo tad tie apsaluši par daudz un tos nevarēs uzglabāt .

    Lūk, pāris padomu, kā gatavot Briseles kāpostus!

    • Pārvārīti rožkāposti patiešām nav baudāmi. Tāpat kā itāļu pastai, Briseles kāpostiem jābūt drusciņ al dente – tas ir, lai zobiem ir darbiņš.
    • Pārāk rūgti? Briseles kāpostus var blanšēt – uz pusminūti iemērc verdošā ūdenī, tad izņem un strauji atdzesē. Tālāk gatavo kā parasti – vāri, sautē, cep.
    • Gatavošana ir elementāra – kāpostiem noņem neglītākās lapiņas un 10–12 minūtes vāra vieglā sālsūdenī. Lai kāposti izvārītos vienmērīgi, katram kacenā iegriež padziļu krustu. Beigās nolej ūdeni, iemet sviesta piciņu, uzrīvē  muskatriekstu, pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem, šķipsniņu sāls – gatavs!
    • Ja vēlies, pēc vārīšanas (taču pirms sviesta un garšvielu pievienošanas!) kāpostiņus uz karstas pannas vari apcept.
    • Ne vienmēr Briseles kāposti ir jāblanšē vai jāvāra. Tos var vienkārši sagriezt četrās daļās un kopā ar sev tīkamām garšvielām apcept pannā olīveļļas un sviesta maisījumā.
    • Briseles kāposti piestāv gaļas ēdieniem un treknām mērcēm, jo ar savu rūgtumiņu izlīdzina, balansē ēdienu smagumu. 

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē