Vēstures grāmatas saka, ka pirmo reizi pankūkas mūsdienu izskatā parādījās Krievijā kaut kur starp 1005. un 1006.gadu. Tas nozīmē, ka našķim ir jau vairāk nekā tūkstoš gadu un tas ir gan vērā ņemams, gan cienījams vecums. Pirms tam vienkāršie krievi bija iecienījuši specifiskas garšas ķīseli, kurš tika jaukts kopā ar dažādiem produktiem, taču pienāca stunda, kad kāds izdomāja šo ķīseli ielikt krāsnī. Šī eksperimenta rezultātā radās pirmā pankūka un maisam gals bija vaļā.
Sākotnēji ļaudis vairāk iecienīja stiprās pankūkas – ar lokiem, zivīm, sēnēm, ikriem, gaļu, turklāt izmantoto tika arī visdažādākie milti. Pamazām populārākas kļuva arī saldās pankūkas un krievu izgudrojumu iepazina arī aiz milzīgās valsts robežām. Mūsdienās droši vien uz pasaules nav nevienas valsts, kurā nepazīst pankūkas un tās gatavo visdažādākajos veidos.
Vislabāk pankūkām klāt piedzert augļu vai melno tēju, bet, ja ir vēlēšanās dzer ko stiprāku, tad skatiens jāvērš baltvīna virzienā. Un, ja vēl šādas kombinācijas maltīte tiks baudīta kopā ar mīļoto sievieti, tad džentlmeni pavisam droši pārņem sajūta, ka visa pasaule pie kājām.
Pankūku receptes :
Mīklai 8 pankūkām:
- 1 ola
- 100 grami miltu
- 250 mililitri piena
- Sāls un cukurs pēc garšas
1. pankūka
- 1 gabaliņš Mozarella siera
- 1 paprika
- Pesto:
- 100 grami bazilika
- 150 grami olīveļļas
- 1 daiviņa ķiploka
- 30 grami ciedru riekstu
Papriku apsmērē ar eļļu un 20 minūtes 190 grādu temperatūrā cep krāsnī, tad atdzesē, notīra, sagriež strēmelītēs un iemarinē pesto.
2. pankūka
- 100 grami bekona
- 30 grami sīpolu
- 200 mililitri saldā krējuma
Bekonu un sīpolus sagriež salmiņos, apcep uz pannas, uzlej saldo krējumu un vāra uz lēnas uguns, kamēr mērce sabiezē
3. pankūka
- 1 paciņa Filadelfijas siera
- ¼ apelsīna
- 120 grami pūdercukura
- 100 grami putukrējuma
Izspiestu apelsīna sulu sajauc kopā ar putukrējumu un pūdercukuru, saputo, tad pievieno Filadelfijas sietu un lēnām samaisa.