Lai pagatavotu sieru, būs nepieciešams:
- 5 l tilpuma katls
- tīrs caurduris
- koka karote
- svaigi pirkts marles audums (pārlocīts dubulti)
- tīras bļodiņas vai lina drāna, kur pildīt siera masu
Siera gudrības
- Pienam jābūt treknam, pilnīgi svaigam un nepasterizētam.
- Biezpienam jābūt iespējami skābākam pēc garšas. Un parasti skābāks ir vājpiena biezpiens. Protams, ir labi, ja tas nav pārāk sauss. Paciņu biezpienu izslēdzam no kandidātu loka!
- Olu un sviesta daudzums. Jo vairāk sviesta un olu, jo mīkstāks un čaganāks būs siers. Jo mazāk labumu – jo sausāks un stingrāks, taču tas tiešām ir gaumes jautājums. Tas pats sakāms par sāli. Viena tējkarote – tas ir ļoti maigs siers. Divas – normāli sālīts. Trīs tējkarotes nozīmēs sāļu sieru, bet daudziem tieši tāds garšo.