- Pērļu grūbas 15 minūtes vāra sālsūdenī, tad nokāš. Pa to laiku sagriež beciņas, sasmalcina sīpolus un ķiplokus.
- Pārkaisa sāli un piparus, pieliek sasmalcinātas timiāna un rozmarīna lapiņas, katliņā sakarsētā eļļā visu apmaisot cep, līdz sēnes ir apcepušās, ķiploki un sīpoli smaržīgi.
- Liek klāt apvārītās grūbas, pielej 1 glāzi karsta buljona, apmaisot lēni vāra, līdz šķidrums ir gandrīz ievārījies.
- Turpina liet buljonu pa glāzei, līdz tas izlietots un grūbas ir mīkstas nelielā krēmīgā mērcītē.
- Pievieno sviestu un gabaliņos sagrieztu kūpinātu sieru, maisa, līdz siers izkūst.
- Liek klāt rupji sagrieztas spinātlapiņas, pakarsē, lai tās sašļūk, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Ja sēņu mērce jau apnikusi: Sēņu orzoto

- Sarežģītība
- Zema
- Izmaksas
- Lēti
- Kopējais laiks
- 30m