1. Ņem katliņu un lej iekšā saldo krējumu.
2. Pievieno tumšo cukura sīrupu.
3. Pieber cukuru.
4. Uzvāra – sākumā var lielāku karstumu, bet, kolīdz uzvārās, nogriežam minimālo uguni (citādi bīstami!). Maisām un vērojam – sākumā burbulīši būs sīki, tad kļūs lielāki, kā tādi purva rupuči.
5. Ja ir virtuves termometrs, karameli vāra līdz 120 grādiem. Ja virtuves termometra nav, blakus plītij jātur trauks ar ļoti aukstu ūdeni un tajā ik pa laikam jāiepilina savārītā karamele. Kad temperatūra būs sasniegusi ap 100 un mazliet vairāk grādu, iepilinātā karamele aukstajā ūdenī pašķīdīs kā tāda migliņa. Bet – šī vēl nav stadija, lai karamele vēlāk sacietētu. Īstais brīdis ir tad, kad karameles piliens ūdenī jau izveido kaut kādu formu – tad ir laiks paņemt no ūdens to karameles piciņu pirkstos un pārbaudīt konsistenci. Konditoru valodā runājot, «noņemt lodīti». Proti, kad starp pirkstiem paņemto karameles piciņu iespējams savelt īrisam līdzīgas konsistences lodītē, ir īstais brīdis! Ja piciņa vēl pārāk mīksta, jāpavāra vēl nedaudz, bet, ja piciņa jau akmens cietumā, ir jau pārāk augsta temperatūra, ap 127 grādiem (pēc tam būs problēmas ar karameles sagriešanu, to varēs tikai salauzīt gabaliņos, un rezultāts būs kā stiklenes). Tātad, ja piciņa ir īrisa konsistencē, tas nozīmē, ka temperatūra ir 120 grādi.
6. Šajā brīdī pievienojam sviestu – temperatūra atkal kritīsies (ja sviestu pievienotu sākumā, tas sadegtu un karamele iegūtu deguša sviesta garšu), bet atkal mazliet jāpavāra, lai sasniegtu īstās konsistences «lodītes noņemšanu». Kad pievieno sviestu, jāvāra vēl apmēram 3–4 minūtes (temperatūras kāpums ir ap grādu minūtē).
7. Tajā brīdī, kad atkal sasniegti 120 grādi, var piebērt riekstus vai sēklas, ja vēlas.
8. Masu lej silikona formā. Ja nav formas, var uzliet arī uz folijas – jo plānāk izlej, jo ātrāk atdziest un var griezt. No otras puses, jo karamele biezāka, jo glītāk izskatīsies sagriežot.
9. Kad masa jau ielieta formā vai uz folijas, ja vēlas, var uzbērt rupjo jūras sāli – tā kā karamele vēl karsta, sāls graudiņi viegli iegrims masā.
10. Masa jāatdzesē apmēram 2–3 stundas istabas temperatūrā (atkarībā no biezuma). Ledusskapī nevajag likt. Tad var griezt gabaliņos, tīt papīriņos utt.