- Vārītus, atdzesētus kartupeļus nomizo un sagriež mazos kubiņos.
- Noloba un tāpat sagriež vārītas olas, gaļu un marinētos gurķus.
- Arī ābolu sagriež, iepriekš tam izgriežot serdi.
- Saldētos zirnīšus pārlej ar ūdeni, uzvāra, nokāš un atdzesē.
- Siļķes fileju sagriež sīkos gabaliņos.
- Produktus sajauc, pārlej ar mērci, ko pagatavo, samaisot visas sastāvdaļas, pēc vajadzības garšai pievienojot kādu garšvielu vairāk.
- Ja mērce šķiet pārāk bieza, tai var pievienot nedaudz ūdens.
- Mērci iecilā salātos, tos pārmērīgi nemaisot, lai sagrieztos produktus nesašķaidītu.
- Ieliktu salātu traukā rasolu var greznot ar zirnīšiem, olu ceturksnīšiem, pētersīļu lapiņām.