Ņem vērā!
- Bieži vien receptēs minēts, ka jāpievieno tikai zaļumu lapiņas bez kātiem. Taču kātus ārā nevajag mest, tos var sasaldēt un pievienot ēdieniem – šajā zupā sakapātus kinzas kātus ieteicams pievienot jau vārīšanās sākumā, tad tie ēdienam piešķirs noturīgu aromātu. Tas arī ir receptes īpašais knifiņš!
- Līdzīgi var saldēt un izmantot arī pētersīļu un diļļu kātus – katru attiecīgi ēdienos, kur nepieciešams konkrētais garšauga aromāts.
Gatavošanas gaita:
- Vispirms kārtīgi sakarsētā katlā ielej eļļu, uzkarsē un strauji apbrūnina ribiņas no abām pusēm.
- Tad noregulē mazāku karstumu, ber klāt un apcep arī sakapātu sīpolu un pēc brītiņa pievieno arī sakapātas (vai saspiestas, vai veselas – pēc gaumes) ķiploka daiviņas, pusripiņās sagrieztus burkānus, selerijas kātus un kubiņos sagrieztu selerijas sakni.
- Maisot kādu brīdi pacep, tad pievieno tomātu pastu, Hmeli-suneli garšvielu, sīki sakapātus saldētus (vai svaigus) kinzas kātus, sāli un piparus.
- Apmaisa, pārlej buljonu, uzliek vāku un uz nelielas uguns vāra 20 minūtes.
- Tad ieber rīsus, samaisa un vāra vēl 15 minūtes. Skatās, vai nevajadzēs papildināt buljonu, jo rīsi briestot vēl paņems šķidrumu sevī.
- Pasniedz karstu!