• Īsts ukraiņu borščs

    Zupas
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    6. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Pārbaudīta ģimenes recepte, kas pie mums atceļojusi no Krimas. Vārīsim, baudīsim, un slavēsim ukraiņu plašās sirdis un lielisko virtuvi!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    3st 20m
    2 vērtējumi
    5/5
    • Apmēram 5–6 litru tilpuma katlam
    • Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Tajā liek sālī un piparos svaidītu gaļu un cep apmēram stundu.
    • Liek katlā un pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai katls pilns. Pievieno veselu sīpolu, burkānu, laurlapu, smaržīgos piparus un krietnu šķipsnu sāls.
    • Uzvāra, noputo un uz mierīgas liesmas vāra apmēram 3 stundas. Tad izzvejo garšaugus un saknes.
    • Zupā pievieno kartupeļus. Bietes sajauc ar balzametiķi, atstāj ievilkties.
    • Pannā uz vidēji lielas liesmas uzkarsē dažas karotes eļļas. Apcep sīpolus, līdz viegli zeltaini.
    • Pievieno burkānus un apmaisot turpina cept, līdz tie gaiši un atmaiguši.
    • Samazina liesmu, pievieno bietes un apmaisot pasautē 5 minūtes.
    • Zupai pievieno kāpostus. Pēc 5 minūtēm pievieno arī pannas saturu.
    • Zupu vāra, līdz kāposti gatavi – mīksti, taču ne pārvārīti (tā, lai neizšķīst). 5 minūtes pirms zupa gatava, tajā iemaisa sakapāto ķiploku.
    • Noņem no uguns un ļauj ievilkties.
    • Pasniedz ar dillītēm un karoti krējuma.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē