- 2 sīpolus pārgriež uz pusēm (noņem tikai pašu ārējo miziņu), burkānu sagriež lielos gabalos.
- Sausā katlā no visām pusēm apcep ribiņas, sīpolu un burkānus. Pārlej ar karstu ūdeni tā, lai katls pilns.
- Uzvāra, noputo, samazina liesmu līdz minimumam, pievieno laurlapas un piparus, uzliek vāku (vai pārklāj ar pergamenta papīru) un atstāj vārīties apmēram pusotru stundu.
- Atlikušos 2 sīpolus sakapā, burkānu sarīvē. Eļļā apcep, līdz mīksti un caurspīdīgi.
- Iejauc tomātu pastu un maisot pakarsē, līdz pasta sabrūnējusi un saldi smaržo.
- Pievieno konservētos tomātus. Turpina karsēt, līdz šķidrums nedaudz izgarojis.
- Iemaisa koriandru, hmeli suneli un Svanetijas sāli. Mirkli pakarsē, tad noņem no uguns.
- Kad buljons gatavs un gaļa pavisam mīksta, to nokāš. Nokāsto buljonu lej atpakaļ katlā, pievieno rīsus un uz pavisam lēnas liesmas ļauj versmot kādas 10 minūtes.
- Gaļas gabaliņus pārlasa, atbrīvojot no kauliem, skrimšļiem, cīpslām. Sagriež vienādos gabaliņos.
- Ķiplokus un zaļumus smalki sakapā.
- Gaļu liek katlā. Pievieno arī ķiplokus, zaļumus, adžiku, tkemali, sāli un piparus.
- Uzvāra, noņem no uguns, nogaršo un pielabo garšu pēc saviem ieskatiem.
- Uzliek vāku un ļauj ievilkties vismaz 20–30 minūtes.
* Ja zupu vāra uz ugunskura, darbojas tikai ar vienu katlu. Katlā vispirms apcep sīpolus ar burkāniem, tomātu pastu un tomātiem, garšvielas. Tad tos liek malā un tai pašā katlā ķeras pie zupas vārīšanas. Buljonu nenokāš, bet izzvejo gaļu un dārzeņus. Pievieno rīsus, pēc 7–10 minūtēm pievieno saceptos dārzeņus un tomātus, tad gaļu, zaļumus. Drusku piņķerīgi, bet ir tā vērts!