• Īsta klasiskā franču omlete

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    12. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Franču omlete
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Franču omlete
    Franču omleti vienmēr cep sviestā, tā ir salocīta, un tās tekstūra ir ļoti maiga. Omlete ir mitra un sulīga, un tai neļauj apbrūnināties. Var pievienot sakapātus garšaugus – tradicionāli tie ir maurloki, franču estragons, kārvele, pētersīļi –, kā arī pildīt ar labi kūstošu sieru. Šoreiz pievienojam maurlokus, fenheļa zaļumus un pildījumā liksim vidēji nogatavinātu kazas sieru. Taču omlete pagatavojama arī bez šīm piedevām. Jāatzīst, ka šī tehnika nav no vieglākajām un parasti nepieciešams patrenēties, lai omlete izdotos.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    20m
    • Olas sakuļ, pievieno sāli, piparus un sakapātus zaļumus.
    • Pannā* uz vidējas uguns izkausē sviestu, karstumam jābūt tādam, lai sviests paliek nesabrūnējis.
    • Olu masu lej pannā un strauji maisa, lai tekstūra izveidoties pēc iespējas viendabīgāka.
    • Maisa apmēram 30 sekundes, tad apstājas, uzkaisa sieru, samazina karstumu.
    • Ar lāpstiņu izlīdzina masu, lai nebūtu tukšumu, sagāž pannu uz vienu pusi un no augšas ar lāpstiņu sāk locīt omleti rullītī.
    • Kad omlete aizlocīta, līdz panna sašaurinās un vairs nav vietas, atlikušo maliņu pieloka no otras puses.
    • Rezultātā uz pannas rullītim šuve paliek uz augšu, un uz šķīvja omleti izliek, apgriežot ar šuvi uz leju.

     

    * Vispiemērotākā būs 28 cm diametra panna.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē