- Nomizotus, sagrieztus kartupeļus sālsūdenī izvāra mīkstus.
- Nokāstiem pievieno sviestu un sastampā viendabīgā biezenī. Ber klāt un iemaisa miltus un sāli.
- Kartupeļu un miltu masai var pievienot garšvielas un garšaugus pēc patikas un garšas.
- Arī miltus pēc vajadzības var pievienot vairāk, lai samīcot iznāk stingra mīkla.
- To sadala 4 daļās, katru uz miltainas virsmas izrullē apaļā plācenī 4–5 mm biezumā, krusteniski sadala 4 daļās.
- Pannā sakarsētā sviestā vai eļļā, vai abu maisījumā, apgrozot no abām pusēm mīklas gabalus cep brūnus.
- Kartupeļu maizi ēd kā brokastu maizi ar bekonu, sieru, zaļumiem, tomātiem, var kā saldas pankūkas ar kanēļa cukuru.