• Īru kartupeļu maize. Smeķēs arī latviešiem!

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    22. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kartupeļu maize
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Kartupeļu maize
    Maizīte, ko tradicionāli gatavo Īrijā, bet kas ļoti labi iederēsies arī latviešu galdā – maiga un gaisīga, taču sātīga. Var ēst brokastīs vai uzkost ar skābu krējumu, siļķes gabaliņu vai speķīti, zaļumu kaudzi un svaigu tomātu vai mazsālītu gurķīti!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    50m
    1 vērtējums
    5/5
    • Nomizotus, sagrieztus kartupeļus sālsūdenī izvāra mīkstus.
    • Nokāstiem pievieno sviestu un sastampā viendabīgā biezenī. Ber klāt un iemaisa miltus un sāli.
    • Kartupeļu un miltu masai var pievienot garšvielas un garšaugus pēc patikas un garšas.
    • Arī miltus pēc vajadzības var pievienot vairāk, lai samīcot iznāk stingra mīkla.
    • To sadala 4 daļās, katru uz miltainas virsmas izrullē apaļā plācenī 4–5 mm biezumā, krusteniski sadala 4 daļās.
    • Pannā sakarsētā sviestā vai eļļā, vai abu maisījumā, apgrozot no abām pusēm mīklas gabalus cep brūnus.
    • Kartupeļu maizi ēd kā brokastu maizi ar bekonu, sieru, zaļumiem, tomātiem, var kā saldas pankūkas ar kanēļa cukuru.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē