• Īpaši gaisīga pavlova ar atspirdzinošu ķiršu mērci un svaigām ogām

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    26. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pavlova ar ķiršu mērci un ogām
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Pavlova ar ķiršu mērci un ogām
    Klasisks deserts, kas savaldzinājis tik daudzus. Kraukšķīga un gaisīga pamatne, pufīgs, zīdains krēms un spirgta ķiršu mērce. Ideāls līdzsvars!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas

     

    • Olu baltumus liek lielā bļodā (sausā un tīrā, bez neviena dzeltenumu kriksīša), pievieno sāli un ar mikseri sakuļ vieglās putās, tad, lēnām, lēnām putojot, bļodā pievieno cukuru. Turpina putot, līdz cukura graudiņi gandrīz vairs nav manāmi.
    • Masā iesijā kartupeļu cieti, pievieno citrona sulu un ar karoti sastāvdaļas, uzmanīgi cilājot, sajauc.
    • Krāsni sakarsē līdz 150 grādiem. 
    • Olbaltumus ar ēdamkaroti liek uz cepamplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Izlīdzina apmēram 8 cm diametra aplī. Viducī veido bedrīti, bet apkārt malas piepaceļ uz augšu (tā, lai sagatavotu vietu putukrējumam).
    • Liek līdz 150 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī (visparastākajā augšas/apakšas režīmā, bez ventilatora), krāsns durtiņas aizver un temperatūru uzreiz noregulē uz 110 grādiem.
    • Bezē pamatni cep apmēram 40 minūtes, tad cepeškrāsni izslēdz, durtiņas nedaudz paver un to pilnībā atdzesē.
    • Kamēr cepas bezē pamatne, pagatavo ķiršu mērci. Katliņā liek cukuru un karsē, līdz izveidojas brūna karamele.
    • Uzmanīgi ielej ūdeni un ieliek ķiršus (bez kauliņiem!). Ķiršus pavāra uz vidējas uguns, apmēram 10 minūtes. Tad mērci iebiezina ar kartupeļu cieti, kas atšķaidīta ar dažām ēdamkarotēm auksta ūdens.
    • Beigu beigās pagatavo putukrējumu, sakuļot cukuru ar saldo krējumu un šķīstošo kafiju. To liek pamatnes viducī, tad virspusē bagātīgi dekorē ar svaigām ogām.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē