- Rīsus saskaņā ar norādījumiem novāra un atstāj nedaudz atdzist.
- Soju sajauc ar cukuru un laima sulu un maisa, līdz cukurs izšķīdis.
- Olas sakuļ un izcep. Noliek malā.
- Čili pākstij izņem sēklas. Čili, sīpolus un ķiploku rupji sakapā un tad saspaida piestā.
- Pannā lej eļļu un uz vidējas liesmas apcep saspaidītos garšaugus. Pievieno sojas mērci un mirkli pasutina.
- Pievieno kukurūzu, zaļumus un cepto olu, maisot pasutina, ļaujot garšām savilkties.
- Visbeidzot iejauc rīsus, pievieno šķipsnu sāls un šķipsnu čili pārslu (pēc izvēles). Samaisa un pāris mirkļus ļauj pacepties.
- Ceptos rīsus cieši iepilda divās nelielās, viegli ieeļļotās bļodiņās.
- Uz pannas uz vidējas liesmas izcep oliņas.
- Uz šķīvja uzliek rīsus, virs tā otrādi apgāžot sapildītās bļodiņas. Rīsu kaudzītei virsū liek oliņu. Pēc vēlēšanās pārkaisa ar zaļumiem un čili pārslām.
Indonēziešu ceptie rīsi nasi goreng
Pamatēdieni
9. aprīlis, 2021
Komentēt
Nasi goreng tiek uzskatīts par Indonēzijas nacionālo ēdienu, ko parasti ēd brokastīs. Eksotisks mūsu ausīm, patiesībā tas nozīmē gluži vienkārši – cepti rīsi. Noteikti nokaršošanas vērti!