• Indonēziešu ceptie rīsi nasi goreng

    Pamatēdieni
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    9. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Nasi goreng
    Foto: Ieva Andersone
    Nasi goreng
    Nasi goreng tiek uzskatīts par Indonēzijas nacionālo ēdienu, ko parasti ēd brokastīs. Eksotisks mūsu ausīm, patiesībā tas nozīmē gluži vienkārši – cepti rīsi. Noteikti nokaršošanas vērti!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    20m
    • Rīsus saskaņā ar norādījumiem novāra un atstāj nedaudz atdzist.
    • Soju sajauc ar cukuru un laima sulu un maisa, līdz cukurs izšķīdis.
    • Olas sakuļ un izcep. Noliek malā.
    • Čili pākstij izņem sēklas. Čili, sīpolus un ķiploku rupji sakapā un tad saspaida piestā.
    • Pannā lej eļļu un uz vidējas liesmas apcep saspaidītos garšaugus. Pievieno sojas mērci un mirkli pasutina.
    • Pievieno kukurūzu, zaļumus un cepto olu, maisot pasutina, ļaujot garšām savilkties. 
    • Visbeidzot iejauc rīsus, pievieno šķipsnu sāls un šķipsnu čili pārslu (pēc izvēles). Samaisa un pāris mirkļus ļauj pacepties.
    • Ceptos rīsus cieši iepilda divās nelielās, viegli ieeļļotās bļodiņās.
    • Uz pannas uz vidējas liesmas izcep oliņas.
    • Uz šķīvja uzliek rīsus, virs tā otrādi apgāžot sapildītās bļodiņas.  Rīsu kaudzītei virsū liek oliņu. Pēc vēlēšanās pārkaisa ar zaļumiem un čili pārslām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē