Bondaru ģimenes svētkos kūku allaž sarūpē vedekla Paula, jo kūku cepšana gluži nav mākslinieces Ievas Bondares kaislība. Vedeklas firmas deserts, kas tiek gaidīts katros svētkos, ir mango kūka, kas patiešām garšo visiem.
Ģimenes sievietēm tā patīk īpaši, jo nav trekna un pārlieku salda. Recepti, kas izdodas vienmēr, Paula savulaik sameklējusi internetā, bet ar sastāvdaļām variējusi pēc savas gaumes un garšas.
Pamatam:
- 1–1,5 Selgas cepumu paciņas (cepumus sasmalcina) ar vismaz pusi paciņas izkausēta sviesta. Visu samaisa un piespiež kūkas veidnes apakšā kā pamatu. Liek ledusskapī.
Masai:
- Saputo putukrējumā gandrīz visu lielo paciņu saldā krējuma. Pievieno divas paciņas krēmsiera.
- Pievieno gandrīz visu burciņu iebiezināta piena ar cukuru (oriģinālajā receptē liek klāt izkausētu balto šokolādi, bet tad kūka var sanākt pārāk salda).
- Masai pievieno mango biezeni un sajauc visu viendabīgā masā. Iesaku Thomas Rink biezeni. Tas līdz šim bijis vislabākais.
- Pievieno gandrīz visas kārbiņas saturu, nedaudz atstājot dekorēšanai.
- Sagriež kubiņos divus svaigus mango un pievieno masai. Var pievienot nedaudz citrona sulas.
- Uzbriedina paciņu želatīna plāksnīšu. Pēc tam virs katliņa, kurā ir ūdens, nepārtraukti maisot, silda tikmēr, kamēr želatīns pilnībā izšķīdis. Pievieno to kūkas masai.
- Masu lej kūkas veidnē uz cepumiem un liek ledusskapī uz vismaz četrām stundām vai atstāj uz visu nakti.