Par hotdogu izcelsmi joprojām precīzas skaidrības nav – ir ziņas, ka Frankfurtes desas, kas tagad ir hotdogu galvenā sastāvdaļa, tagadējās Vācijas iedzīvotājiem izdalīja jau 13. gadsimtā, atzīmejot ķeizaru kronēšanu. Pašu hotdogu dzimtene ir ASV, un te jau sākas vēstures interpretācijas, jo šo populāro ielu uzkodu gandrīz vienlaicīgi sāka tirgot vairākās vietās, taču laiks puslīdz sakrīt – 19. gadsimta nogale.
Lai neizgāztos draugu priekšā un hotdoga svētku nedēļā to notiesātu kā pieklājas, Narvesen apkopojuši deviņus vienkāršus etiķetes principus, kurus var apgūt līdz Starptautiskajai hotdogu dienai:
- Hotdogs jāēd, turot rokās ar salveti, – traukiem nebūtu jāpieskaras ne maizītei, ne desai. Trekns nē dakšām un nažiem.
- Lai apēstu hotdogu pieklājīgi, ar to jātiek galā piecos kumosos. Ja desiņa ir īpaši gara – pieņemami būs arī septiņi.
- Pēc 18 gadu vecuma nelieciet kečupu uz hotdoga! Jūsu vecumam atbilstošākas būs sinepes, majonēze, sīpoli, čili vai siers.
- Nelieciet desiņu kruasānā vai citā izsmalcinātā maizītē. Izvēlieties klasisko sezama vai citu sēklu hotdoga maizīti.
- Nekādā gadījumā neatstājiet neapēstu maizes galiņu – jāapēd ir viss!
- Hotdogu nedrīkst ēst no pusdienu šķīvjiem. Ja tomēr vēlaties izmantot traukus, piedienīgi būs vienreiz lietojamie papīra šķīvji.
- Apģērbiet desiņu, nevis maizīti. Ievērojiet hotdoga pagatavošanas secību: maize, desiņa, tikai tad mērces un piedevas.
- Vienmēr atcerieties – nav nepiemērotu brīžu hotdoga pasniegšanai!
Un te pāris receptes iedvesmai, ja vēlies sarīkot hotdogu ballīti