- Bļodā ielej glāzi silta ūdens vai piena, vai uz pusēm abus.
- Pievieno un iemaisa raugu, cukuru, sāli, izkausētu sviestu vai eļļu, piesijā lielāko daļu miltu un sajauc mīklā.
- Pārējos miltus izsijā uz galda, izgāž mīklu no bļodas un iemīca miltos.
- Mīklu veļ un mīca, līdz tā ir viendabīga un elastīga. Liek ar taukvielu iesmērētā traukā, pārklāj ar plēvi un dvielīti, noliek siltā vietā uz 1–1,5 stundām, līdz mīkla dubultojas apjomā.
- Kamēr mīkla rūgst, suluguni sieru sarīvē skaidiņās (var aizvietot ar mocarellu, pievienot citu labi kūstošu sieru), fetu sadrupina, abus sajauc.
- Uzraudzēto mīklu sadala 4 daļās, katru izrullē plānā apaļā plāksnē. Sajaukto sieru plānā kārtā pārber plāksnēm, pretējās plākšņu malas sarullē, to galus savieno – saspiežot un sagriežot, izveido laiviņas. Tās pārceļ cepampannā uz ieklāta cepampapīra.
- Sieru vienmērīgi sadala mīklas laiviņās, liek krāsnī 230 grādu temperatūrā, cep aptuveni 15 minūtes, tad sierā izveido bedrītes, katrā iesit pa olai, pārkaisa sāli.
- Liek uz dažām minūtēm atpakaļ krāsnī, cep, līdz olas baltums savelkas.
- Izņemtiem no krāsns, karstajiem pīrāgiem virsū liek gabaliņu sviesta, pārkaisa sakapātus zaļumus un tūlīt pasniedz.
- Hačapuri ēd, laužot no gala pa gabalam, apmērcējot siera un olas maisījumā.