- Pirms likšanas uz grila kaulu ārpusi kārtīgi notīra (vislabāk ar katlu un pannu beršanai paredzēto metāla stieples švammīti).
- Kaulu atvērto pusi pārkaisa ar kādu šķipsnu sāls, piparu un ķiploku pulvera.
- Pārklāj ar foliju un grilē apmēram 10–20 minūtes – grilēšanas ilgums atkarīgs no kaula lieluma un smadzeņu daudzuma tajā.
- Kauls no grila jāņem nost, kad vidus izkusis pavisam mīksts un virspusē met sīkus burbulīšus.
- Pārslaka ar zaļumu mērci un bauda nekavējoties.
Grilēti stobra kauli
Pamatēdieni
6. jūlijs, 2023
Komentēt
Šobrīd šur tur Latvijas restorānos jau ir manīta šī pasakainā uzkoda – lieliski! Izmēģiniet – kaulu mīkstais viducis, kaulu smadzenes, uzziests uz kraukšķīgas maizītes, ir kas pasakains, ne jau velti kaulu smadzenes tiek dēvētas par dievu sviestu! Stobra kauli atrodami Rīgas Centrāltirgū. Ja tirgū ierodas laicīgi, acīgam pircējam trāpīsies gruntīgi, gari kauli, ko turpat kādam laipnākam izcirtējam var palūgt atvērt gareniskās laivās. Taču grilēt var arī jau īsākos gabalos sagrieztus kaulus – tad tie nav gareniski jāpārgriež, jo mīksto viduci var izķeksēt tāpat.