• Grilēti stobra kauli 

    Pamatēdieni
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    6. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Grilēti stobra kauli
    Foto: Ieva Andersone
    Grilēti stobra kauli
    Šobrīd šur tur Latvijas restorānos jau ir manīta šī pasakainā uzkoda – lieliski! Izmēģiniet – kaulu mīkstais viducis, kaulu smadzenes, uzziests uz kraukšķīgas maizītes, ir kas pasakains, ne jau velti kaulu smadzenes tiek dēvētas par dievu sviestu! Stobra kauli atrodami Rīgas Centrāltirgū. Ja tirgū ierodas laicīgi, acīgam pircējam trāpīsies gruntīgi, gari kauli, ko turpat kādam laipnākam izcirtējam var palūgt atvērt gareniskās laivās. Taču grilēt var arī jau īsākos gabalos sagrieztus kaulus – tad tie nav gareniski jāpārgriež, jo mīksto viduci var izķeksēt tāpat. 
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    • Pirms likšanas uz grila kaulu ārpusi kārtīgi notīra (vislabāk ar katlu un pannu beršanai paredzēto metāla stieples švammīti).
    • Kaulu atvērto pusi pārkaisa ar kādu šķipsnu sāls, piparu un ķiploku pulvera.
    • Pārklāj ar foliju un grilē apmēram 10–20 minūtes – grilēšanas ilgums atkarīgs no kaula lieluma un smadzeņu daudzuma tajā.
    • Kauls no grila jāņem nost, kad vidus izkusis pavisam mīksts un virspusē met sīkus burbulīšus. 
    • Pārslaka ar zaļumu mērci un bauda nekavējoties.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē