- Mazus burkāniņus atstāj veselus, lielākus gareniski pārgriež, tāpat pārgriež arī pastinakus.
- Arī lielus redīsus pārgriež uz pusēm, gurķus griež biezās šķēlēs, sparģeļiem nolauž cietos galus.
- Dārzeņiem pārlaista eļļu, pārkaisa sāli un piparus, ar rokām sajauc, lai visi ir labi pārklājušies, tad liek uz vidēji sakarsēta grila restēm un apgrozot grilē gatavus, bet vēl stingrus.
- Klāt pasniedz mērces dārzeņu apmērcēšanai vai pārliešanai.
Pagatavo jogurta mērci
Jogurtu sajauc ar rīvētu laima miziņu un sulu, medu, eļļu un sasmalcinātām piparmētrām, pievieno arī sasmalcinātu čili un pēc garšas iemaisa sāli.
Pagatavo zaļumu mērci
Zaļumus sagriež, pievieno eļļu un etiķi, visu sablendē, pēc garšas pievieno sāli, cukuru un čili pārslas.