• Granola – krietni lētāk un arī veselīgāk to pagatavot pašam!

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    1. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Granola
    Foto: Ieva Andersone
    Granola
    Veselīgas, kraukšķīgas un gardas brokastis, kuru pagatavošana no rīta prasīs tikai iebēršanu bļodā. Atsķirībā no brokastu pārslām, granolā ir visas nepieciešamās uzturvielu grupas. Pērkot granolu gatavu veikalā, mēs krietni pārmaksājam, turklāt nevaram būt pilnībā pārliecināti par sastāvdaļu izcelsmi, tāpēc vislabāk to laicīgi pagatavot pašam.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    10m
    Pagatavošana
    25m
    Kopējais laiks
    35m

     

    • Izkausē sviestu un sajauc ar medu, vaniļas sēklām un sāli. Maisa, līdz masa viendabīga.
    • Sajauc auzu pārslas, saulespuķu sēklas, mandeles ar sviesta un medus maisījumu.
    • Liek karstumizturīgā veidnē un cep 170 grādos vidēji 25 minūtes. Laiku pa laikam rūpīgi apmaisa. Cep, līdz pārslas zeltainas un karamelizējušās.
    • Pievieno maisījumam kaltētās dzērvenes un rozīnes.
    • Glabā slēgtā traukā un servē ar ķiršu ievārījumu un grieķu jogurtu.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē